Tools
Login
You are here: Home » FAQs » 02.1 Τα πάντα για τα φασόλια του Καφέ
Παρασκευή, 18 Ιαν 2019

02.1 Τα πάντα για τα φασόλια του Καφέ

E-mail Εκτύπωση PDF

Αν και τα φρέσκα φασόλια καφέ είναι πολύ σημαντικά, συνήθως είναι ένας παράγοντας που παραβλέπουμε, προσπαθήστε να βρείτε έναν ντόπιο roaster η έναν έμπορα καφέ που να μπορεί να επιβεβαιώσει την ημερομηνία του ψησίματος η οποία δεν πρέπει να είναι παραπάνω από μία εβδομάδα πριν την πώληση. Να μην επιλέγετε φασόλια τα οποία είναι αποθηκευμένα σε μη αεροστεγές συσκευασίες, αυτά τα φασόλια τείνουν να  μπαγιατεύουν πολύ ποιο γρήγορα από αυτά που είναι συσκευασμένα σε αεροστεγές συσκευασίες. Ορισμένα καταστήματα "Γκουρμέτ" αποθηκεύουν τα ψημένα φασόλια σε μεγάλα ανοικτά κιβώτια τα οποία περιέχουν πάνω από 9 κιλά το κάθε ένα, ένα είναι σίγουρο, ότι αν δεν πουλάνε τρελές ποσότητες την ημέρα, θα είναι μπαγιάτικα.

Εάν το Supermarket το οποίο δεν διαθέτει ψήστη καφέ είναι η μοναδική σας πρόσβαση σε φασόλια καφέ, αναζητήστε συσκευασίες αεροστεγές κλεισμένες η οποίες θα διαθέτουν την ημερομηνία ψησίματος του φασολιού στο εξωτερικό τους, προσοχή όχι την ημερομηνία λήξεις αλλά την ημερομηνία του ψησίματος. Ο αλεσμένος καφές που έρχεται συσκευασμένος σε μεταλλικά κουτιά και πωλείτε στα Supermarket είναι ντε φάκτο μπαγιάτικος.

Η συσκευασίες αλουμινίου (όπου η συσκευασία συμπιέζει τα φασόλια) θα πρέπει να αποφεύγονται, από την στιγμή που τα φρέσκοψημένα φασόλια εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα η σφικτή συσκευασία υποδηλώνει ότι αυτή η εκπομπή του διοξειδίου του άνθρακα έχει σταματήσει άρα τα φασόλια είναι μπαγιάτικα. Η εκπομπή του διοξειδίου του άνθρακα συνήθως κρατάει για δύο εβδομάδες μετά το ψήσιμο του φασολιού, για αυτόν τον λόγο η συσκευασίες αλουμινίου (Σακούλες) θα πρέπει να έχουν βαλβίδα εξαγωγής του διοξειδίου του άνθρακα για να μην φουσκώνουν. Ο καφές είναι στα καλύτερα του την επόμενη μέρα του ψησίματος του, άρα δεν είναι απαραίτητο να αγοράσουμε φασόλια που ψήθηκαν την ίδια ημέρα, αν και αγοράζοντας τέτοια φασόλια σημαίνει ότι θα μπορούμε να τα χρησιμοποιούμε (μέχρι να τελειώσουν βέβαια) για πολύ περισσότερο καιρό χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να μπαγιατεύουν. Υπάρχουν ορισμένοι roaster που διαθέτουν καταστήματα online οι όποιοι αποστέλλουν τα φασόλια την ίδια ημέρα που τα ψήνουν.

Να αλέθετε μόνοι σας τον καφέ σας. Αν έχετε βρει μια πηγή με φρεσκοκομμένα φασόλια αλλά σας τα αλέθουν επιτόπου είναι σαν να αγοράσατε εξαρχής αλεσμένο καφέ, και σας εγγυώμαι ότι έως το τέλος τις ημέρας που θα φέρεται τον καφέ στο σπίτι σας θα έχει ίδει μπαγιατέψει. Αν τσιγκουνεύεστε να αγοράσετε αλεστικό καφέ θα πρέπει να αποδεχτείτε ότι ο καφές που θα πίνετε δεν θα είναι και ο καλύτερος. Να αγοράζετε όσο το δυνατό λιγότερο αλεσμένο καφέ γίνεται. Το ίδιο ισχύει και για τα φασόλια καφέ, να αγοράζεται την ποσότητα που θα σας φτάσει να περάσετε την εβδομάδα και μην αγοράζετε ποσότητες ψημένων φασολιών  που δεν θα μπορέσετε να καταναλώσετε το πολύ σε δύο εβδομάδες.

Συνδεδεμένοι Τώρα

Έχουμε 37 επισκέπτες συνδεδεμένους

Προτεινομενοι συνδεσμοι

Espressoshop.gr

.........................

Chocolaterie.gr

.........................

Caffeparana.eu

.........................

Balleticafe.gr

.........................

caffeparaiso.com
.........................

www.vbmespresso.it