Tools
Login
You are here: Home » FAQs » 01.8 Αν ο καφές μου είναι πολύ δυνατός η πολύ ελαφρύς;
Σάββατο, 23 Μαρ 2019

01.8 Αν ο καφές μου είναι πολύ δυνατός η πολύ ελαφρύς;

E-mail Εκτύπωση PDF

Πρώτα από όλα σιγουρευτείτε ότι όντως το πρόβλημα είναι  ότι ο καφές είναι ελαφρύς η βαρύς. Πολλές φορές μπερδευόμαστε στο αν ο καφές μας είναι πικρός η βαρύς, τα δύο αυτά είναι διαφορετικά. Αν ο καφές σας είναι τόσο πικρός ώστε να σας ενοχλεί στην γεύση τότε ένα από τα αίτια είναι ότι λεπτοκόψατε τον καφέ πολύ με αποτέλεσμα να μην αποστάζετε σωστά. Αλέστε τον καφέ ποιο χοντρό. Αν τώρα αλέσατε τον καφέ πολύ χοντρό το απόσταγμα θα είναι ελαφρύ, αλέστε τον καφέ περισσότερο. Αν ο καφές σας είναι αδύναμος, αυτό συμβαίνει επειδή τα συστατικά που μας δίνουν την γεύση δεν έχουν αποσταχτεί σωστά και παραμένουν μέσα στον αλεσμένο καφέ.

Ένα άλλο αίτιο είναι ότι πολλές φορές διάφοροι roasters καβουρδίζουν τον καφέ παραπάνω από όσο πρέπει και η διακριτή γεύση του κάρβουνου κάνει τον καφέ να μοιάζει βαρύς. Δεν είναι, απλά τα πολυψημένα φασόλια είναι ελαττωματικά. Σε αυτήν την περίπτωση συνιστούμε να αγοράσετε άλλοι μάρκα καφέ. Μερικές φορές οι roasters έχουν "μαγειρέψει" τον καφέ που σημαίνει ότι ορισμένες φυσικές και χημικές αλλαγές που δίνουν γεύση στον καφέ  δεν έχουν πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια του ψησίματος, και ο καφές θα είναι άγευστος ότι και να κάνουμε.

Σε τελική ανάλυση αν τα φασόλια είναι καλής ποιότητα, το άλεσμα είναι το σωστό για την μέθοδο απόσταξης που χρησιμοποιούμε, τότε απλά ρυθμίστε την ποσότητα καφέ που χρησιμοποιείτε. Αν το άλεσμα του καφέ είναι σωστό τότε θα εξάγετε την επιθυμητή ποσότητα διαλύματος.

Συνδεδεμένοι Τώρα

Έχουμε 48 επισκέπτες συνδεδεμένους

Προτεινομενοι συνδεσμοι

Espressoshop.gr

.........................

Chocolaterie.gr

.........................

Caffeparana.eu

.........................

Balleticafe.gr

.........................

caffeparaiso.com
.........................

www.vbmespresso.it