Tools
Login
You are here: Home » FAQs » 01.2 Κατάλληλη Θερμοκρασία
Σάββατο, 23 Μαρ 2019

01.2 Κατάλληλη Θερμοκρασία

E-mail Εκτύπωση PDF

Για την σωστή απόσταξη του καφέ η SCAA θεώρει την ιδανική θερμοκρασία νερού στους 92 - 96 βαθμούς κελσίου.

Να αποφεύγετε να βράζετε πολύ  και μετά να κρυώνετε το νερό για να το φέρετε στην κατάλληλη θερμοκρασία, απλά αφήστε το να βράση έως ότου έρθει στην σωστή θερμοκρασία. Αποφύγετε επίσης να το βράζετε γρήγορα γιατί με αυτόν τον τρόπο θα φύγει ο αέρας που περιέχει μέσα του με αποτέλεσμα να αλλάξει την γεύση του. Αν το νερό δεν είναι αρκετά ζεστό ο καφές θα είναι  ξινός και ελαφρύς. Η θερμοκρασία κατά την διάρκεια της απόσταξής πρέπει να είναι σταθερή (να μην ξεφεύγει πάνω η κάτω  από ένα δύο βαθμούς κελσίου) σε διαφορετική περίπτωση το απόσταγμα δεν θα είναι το ιδανικό. Πάντα πρέπει να προθερμαίνουμε τον εξοπλισμό μας (μηχανές καφέ) πριν από την χρήση του όπως επίσης να τον αφήνουμε να ανακτά την κατάλληλη θερμοκρασία μετά την χρήση του.



Συνδεδεμένοι Τώρα

Έχουμε 79 επισκέπτες συνδεδεμένους

Προτεινομενοι συνδεσμοι

Espressoshop.gr

.........................

Chocolaterie.gr

.........................

Caffeparana.eu

.........................

Balleticafe.gr

.........................

caffeparaiso.com
.........................

www.vbmespresso.it